Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tränarna: Iksu tar guld

Uppdaterad
Publicerad

Medan andra topplag har tappat tunga spelare har Iksu bara blivit starkare. Nu har tränarna sagt sitt.

På pappret är IKSU utan tvekan årets starkaste lag i damernas innebandyliga SSL, och bara en av klubbtränarna tippar ett annat lag som tabelletta.

– Vi har pressen på oss nu mer än någonsin, men det är upp till oss, säger forwarden Cornelia Fjellstedt.

Iksu har inte tagit SM-guld sedan 2012, och i fjol föll man mot Kais Mora i semifinalen. Men i år är laget den största guldfavoriten på många år, om man får tro snacket på innebandyns upptaktsträff.

Och det är inte så konstigt. Medan konkurrenter som fjolårets SM-vinnare Pixbo Wallenstam har tappat tunga pjäser i Sara Helin och Julia Larsson, har Iksu bara blivit starkare med nyförvärv som Corin Ruttimann (Endre), Malgorzata Pazio (Endre) och Louisa Turton (Dalen).

Nio i landslaget

SVT Nyheter Västerbotten har tidigare berättat att den senaste landslagstruppen innehöll nio Iksu-spelare. När tränarna nu tippar är det bara Kais Mora-tränaren som tror att hans lag kniper förstaplatsen före Iksu.

– Vi vet att vi kommer att ha ett stort favoritskap, men vi kan bara fokusera på vårt. Vi försöker jobba mycket på det mentala, säger Cornelia Fjellstedt.

Ett lag som det också pratas om är Täby, som tippas ta det stora klivet i år efter en sjundeplats i fjol när man åkte ut i kvartsfinal.

– Vi kan absolut vara med och utmana bland de allra bästa lagen, säger Täbys forward Sara Attermo.

Ny tränare

Lars Jedheim är ny tränare som kommer in med mycket erfarenhet.

– Han bidrar med väldigt mycket trygghet. Vi kommer att vara ett mer spelande lag, tidigare har vi kontrat mer, säger Attermo.

Nykomlingar i damernas SSL är Tyresö Trollbäcken, Kalmarsund samt Warberg, som fick en plats när Huddinge drog sig ur ligan.

Fakta: Så tippar tränarna

Iksu

Kais Mora

Pixbo Wallenstam

Täby

Uppsala

Endre

Rönnby Västerås

Karlstad

Malmö

Dalen

Linköping

Kalmarsund

Warberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.