Foto: Pär Andersson.

Nu kommer åtalet efter mordet i Rönnäs

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död i sitt hus i Rönnäs utanför Vilhelmina. Även mannens sambo skadades svårt. Idag kommer åtalet mot männen som misstänks för brotten.

Åtalet skulle ha lämnats in redan i december 2014, men har skjutits fram på grund av den omfattande utredningen. Idag kommer dock åklagare Andreas Ekengren och Stin Westman att lämna in åtalet.

Det är Lycksele tingsrätt som hanterar åtalet, men av praktiska skäl hålls förhandlingarna hålls i Umeå. Åtalet väntas vid 11-tiden, därefter kommer åklagarna att kommentera åtalet.

Det var den 21 november förra året, som en 56-årig man påträffades död i ett hus i Rönnäs. Tre män greps och anhölls snart därefter, misstänkta för mord. Misstankarna utökades senare, till att också omfatta grov våldtäkt, olaga hot och grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln i Rönnäs

Mer i ämnet