Lotten Johansson och Maria Hägglund vann lagtävlingen och slog svenskt rekord vid tävlingar i helgen Foto: Privat

Tre luftgevärsrekord till Ramselefors

Publicerad

Det blev tre svenska rekord vid tävlingar i luftgevärsskytte i Umeå i helgen. Alla rekord slogs av skyttar från skytteklubben Ramselefors, i Vindelns kommun.

Lotten Johansson, Ramselefors, slog svenskt rekord i damsenior-klassen och dessutom rekord i lagtävlingen tillsammans med Maria Hägglund.

– Det funkade verkligen bra, det var första tävlingen för säsongen, och det kändes som att jag inte hade så stor press på mig, säger Lotten Johansson.

Tävlingarna i Umeå var de första i en serie Grand Prix-tävlingar.

– Att det slås rekord är inget man kan räkna med, men det är ju fantastiska resultat, säger Lars Nordvall, Ramselefors skytteförening.

Lotten Johanssons rekord i damsenior-klassen var det mest uppmärksammade. Lotten hamnade just utanför truppen till OS i Rio, men det rekord hon slog nu låg över det olympiska rekordet.

– Det här visar att hon håller OS-klass, säger Lars Nordvall.

Lotten Johansson bor i Strömsund, men tävlar för Ramselefors.

– Det är en jättebra klubb, och vill man tävla i lag är det viktigt med bra lagkamrater, säger Lotten Johansson.

Även i herrjuniorklassen slogs lagrekord genom Daniel Wallberg och Saul Johansson.

I mars arrangerar Ramselefors SM i luftgevärsskytte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.