Foto: TT.

Turismbranschen negativ till vindkraftsplanerna

Publicerad

Turismbranschen i Sorsele är övervägande negativ till planerna på vindkraftsetableringar i kommunen. Framförallt oroas man över synen på Sorsele på längre sikt.

Det är Sorsele kommun som gjort en så kallad SWOT-analys tillsammans med kommunens turismföretag, där man försökt se på både möjligheter och hot mot branschen vid en eventuell vindkraftsutbyggnad.

– Min känsla när jag läser materialet är att det är övervägande negativ inställning till vindkraft på längre sikt, säger Pär Röckner, fritid- och kulturchef i Sorsele som hållit i analysen.

Vindkraft i Sorsele

Bilden av Sorsele ändras

Han betonar att det framkommit både positiva och negativa reflektioner runt vindkraften, där många ser positivt på ökad omsättning runt till exempel mat och logi, medan andra är rädda för att kundernas bild av Sorsele ska förändras.

– Dagens profil bygger ju mycket på natur och kultur, säger Röckner.

SWOT-analysen är en del av kommunens stora konsekvensanalys av eventuell vindkraftsbyggnad. Kommunens slutrapport ska vara klar i juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Sorsele

Mer i ämnet