Tvingas leva med stor och spetsig fotknöl

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-års åldern sökte vård efter att ha råkat sparkat in foten i ett bord. Först två månader senare fick han rätt hjälp – men då var det för sent. Nu måste han leva med en spetsig och stor fotknöl i resten av sitt liv.

Mannen anmäler nu händelsen till IVO, inspektionen för vård och omsorg.

Händelsen inträffade i mars i år. Mannen skriver i sin anmälan att han råkade sparka in foten i ett bord i hemmet. Han ringde hälsocentralen och fick en tid hos en sjukgymnast två veckor senare. Hos sjukgymnasten fick han ingen behandling, utan skickades hem. Han ombads återkomma om det inte blev bättre.

Fick vänta länge på läkarbesök

En vecka senare ringde han eftersom smärtan tilltagit och strålade upp i benet. Han fick vänta ytterligare en vecka på att träffa läkare. Väl där skickades han omgående till ortopeden på sjukhuset, då läkaren ansåg att det var allvarligt. Detta enligt anmälan.

Foten röntgades och då konstaterades att fotknölen varit bruten i två månader. Eftersom den börjat läka av sig själv fanns det inget man kunde göra, skriver mannen.

Måste leva med smärtan: ”Förfärligt”

Han kommer nu att tvingas leva med smärtan och en stor och spetsig fotknöl.

– Jag tycker det är förfärligt att jag sökte vård för ett brutet ben, vilket jag sa till sjukgymnasten från början, men ändå agerade dem inte i tid, avslutar mannen sin anmälan.

Nu ska IVO granska ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.