Foto: SVT

Basketstjärnan tillbaka efter fotskadan

Uppdaterad
Publicerad

I kväll, fredag, spelar Udominate mot tabellfyran Mark i basketligan. Umeålaget leder ligan stort just nu, och ett redan överlägset Udominate har fått tillbaka tre spelare i landslagsklass från skadelistan. Bland annat är nyckelspelaren Agnes Nordström tillbaka.

Det var i mars förra året som en av Udominates stjärnor, Agnes Nordström, hamnade i en duell under korgen. Foten gick ur led, och både brosk och ledband förstördes.

– Jag fick göra en mikrofrakturering, då man gör nytt brosk. En sådan skada tar lång tid att läka, berättar Nordström.

Comeback väntas

Men nu har skadan läkt, och under fredagskvällen väntas hon göra comeback för sitt Udominate.

– Vi får ta beslut i kväll, men det känns bra och kroppen och foten känns bra, säger hon inför kvällen.

”Det är alltid någon som är het”

Umeålaget leder tabellen överlägset och har gått obesegrade genom basketligan med 16 vinster. Agnes Nordström vet vad som ligger bakom segerreceptet.

– Att vi har så många bra spelare i laget på alla positioner, alla är vana att spela på hög nivå. Även i ”crunch time” är många spelare vana att steppa upp, så det är alltid någon som är het eller på hugget i försvaret, menar Agnes Nordström.

I kväll tar man emot tabellfyran Mark klockan 19.00 på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.