Johannes van der Berg har cyklat 31 mil och slagit nytt rekord i Turf. Foto: privat

Umeåbo slog världsrekord

Publicerad

Under 24 timmar cyklade Johannes van der Berg 31 mil fram och tillbaka genom Umeå. Samtidigt samlade han 666 zoner i spelet Turf – vilket är ett nytt världsrekord.

Spelet Turf går ut på att röra sig med sin mobiltelefon i den verkliga världen och samla områden, eller ”ta zoner” som man säger i spelet. Under 24 timmar mellan torsdag och fredag satte Umeåbon Johannes van der Berg, i Turfvärlden känd som ”Bont”, nytt inofficiellt världsrekord när han tog 666 zoner.

– Jag var ute i princip non-stop 02 till 02. Innan tänkte jag att jag i alla fall skulle komma över 600 zoner, säger van der Berg.

Som en Vätternrunda

Han hade själv det tidigare rekordet på 646 zoner, men det lyckades han alltså knäcka, trots att det regnade under stora delar av eftermiddagen. Sammanlagt blev det 31 mil på cykeln, ungefär som en Vätternrunda.

– Det var tungt, men jag visste att det skulle regna så jag var förberedd.

Umeå på nytt sätt

Johannes van der Berg beskriver Turf som en bra motivator för att komma ut och cykla eller gå.

– Och jag har lärt känna Umeå på ett helt annat sätt, fått se nya vägar och områden.

Att det blev 666 zoner känns lite hårdrock, var det medvetet?

– Nej, jag körde bara på så långt jag hann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.