Arne Müller fick Guldsleven.

SVT-journalist prisas med Guldslev

Uppdaterad
Publicerad

SVT-journalisten Arne Müller fick i dag ta emot publicistklubbens nyinstiftade pris Guldsleven under lördagens vårseminarium.

Publicistklubben Norra Norrland arrangerade tillsammans med Frilandsklubben och SJF ett vårseminarium under lördagen där det nyinstiftade priset tillkännagavs. 

Under dagen delades priset Årets Guldslev 2015 ut till journalisten och redaktören Arne Müller på SVT Nyheter Västerbotten för sitt ganskande arbete kring vindkraft och gruvor.

– Det var en total överraskning och det känns mycket hedrande, speciellt med tanke på hur många hårt arbetande journalister som finns i den här landsänden. säger Arne Müller. 

Juryns motivering:

”För att under flera år ha grävt ner sig, rotat runt i snåriga detaljer och besvarat frågor som ställer stora värden mot varandra, ofta i områden där människor måste skrika extra högt för att höras. Ett föredömligt exempel på hur avgörande journalisten och journalistiken kan vara för att sätta ljus på frågor i dunkel. Publicistklubben Norra Norrlands pris Guldsleven 2015 går till Arne Müller”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.