Foto: SVT/Privat

Umeåspelare uttagna till juniorlandslaget i bangolf

Publicerad

Felicia Vikström och James Lindström, två Umeåbördiga bangolfsspelare har blivit uttagna till juniorlandslaget inför junior-VM i Bishopshofen i Österrike den 10-13 augusti i år.

Båda spelarna är glada för beskedet men det är inte första gången de representerar ett svenskt juniorlandslag. Det blir tredje året i rad för de båda att dra på sig de blågula tröjorna.

– Det är jätteroligt att få vara med, säger James Lindström.

Han har på senare tid blivit värvad från Umeå Bangolfklubb till Tantogården Bangolfklubb i Stockholm.

– Nu när jag spelar för en elitserieklubb får jag lite expertcoachning. Sedan tycker jag att jag spelat på en hög nivå konstant, och har gjort bra ifrån mig tidigare. Man har mycket i ryggsäcken.

Hoppas placers sig högt

Felicia Vikström, till vardags i Umeå BGK, menar att en av anledningarna till att hon blivit uttagen är hennes dedikation.

– Jag har jobbat hårt för det här och hållit uppe träningen hela året.

Båda spelarna har höga aspirationer.

– Jag siktar någonstans mellan topp 20 och uppåt. Det är klart att man blir gladare ju högre placering man får, säger Lindström.

– För mig är det ett mål att placera sig topp tio sedan hoppas jag på en pallplacering i lag, förklarar Vikström.

Lindström menar dock att det är viktigt att man inte ställer för höga krav på sig själv.

– Då blir man bara sur och irriterad. Det är viktigt hur man är inställd mentalt.

Ovanligt underlag

Tävlingarna i Bishopshofen kommer utspela sig på två underlag, Europabanor och betong. Just betongbanor är väldigt ovanliga på hemmaplan.

– Det finns bara fyra stycken i hela Sverige, säger Vikström.

Hon har dessutom haft otur i år när det kommer till tränandet just på betong.

– Jag blev magsjuk under ett träningsläger tidigare i år när vi spelade på betong så jag missade lite. Men samtidigt har jag fått tärna med landslaget vid andra tillfällen.

– Jag tycker att det är det absolut roligaste underlaget och får bara spela på det en eller två gånger per år, så jag är glad att återigen få spela på det, säger Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.