Lisa Dahlkvist, Sofia Jakobsson och Emma Berglund kan få pris på Idrottsgalan Foto: Jonas Ekströmer, TT

Umeåtrio vann pris på Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen arrangeras årets upplaga av Idrottsgalan och tre före detta Umeåspelare fick under kvällen ta emot pris.

Svenska damlandslaget gjorde stora framgångar i OS förra året och för det tog de hem priset i kategorin Årets lag. I laget ingick tre spelare som tidigare spelat i Umeå IK: Emma Berglund, Sofia Jakobsson och Lisa Dahlkvist.

– Vi vill tacka alla som satt hemma och hejade på oss, utan er vore vi ingenting, sa laget när de tog emot priset på scenen.

Priset delades ut av Anders Glenmark, Tomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt.

Chans på fler priser

Lisa Dahlkvist har chans att ta hem ytterligare ett pris i kväll då hon även är nominerad i kategorin Årets prestation. Det efter hennes straffar mot USA och Brasilien.

Ytterligare pris med Västerbottensanknytning

Lars Lagerbäck tog hem priset för Årets ledare. Han har tidigare studerat vid Umeå universitet och spelat fotboll i Gimonäs CK, där han även jobbade som kanslist. Priset tilldelades han efter att ha tagit Island till kvartsfinal i fotbolls-EM.

Idrottsgalan sänds i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.