Ung kvinna överfallen i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern fick skador i ansiktet och på händer när hon under natten överfölls av en okänd man i stadsdelen Grisbacka i Umeå. Polisen har ett signalement på mannen, men har inte gripit någon ännu.

Klockan hade just slagit halv tre på natten när en ung kvinna överfölls vid Tallparksvägen/Sandhallavägen. Med hjälp av en nyckelknippa lyckades hon värja sig och få in slag i mannens ansikte allt medan hon skrek.

– Kvinnan mår under omständigheterna bra, säger polisens vakthavande befäl Dan Andersson till SVT på morgonen.

Fördes till sjukhus

Hon fördes ändå till akuten av polispatrullen i natt. Den hittills okända mannen kan ha fått skador i ansiktet när kvinnan försökte freda sig. Nyckelknippan ska nu skickas på analys för att säkra eventuella DNA-spår. Och även om ingen gripits så finns ett signalement:

– Cirka 190 cm lång, mörka byxor, mörk tröja och svart eller blå keps, uppger polisen.

Oklart samband

En polispatrull sökte i området i natt efter gärningsmannen utan resultat och är nu mycket intresserad av eventuella iakttagelser i området.

Polisen vill inte kommentera ifall det här överfallet har något samband med det våldtäktsförsök som inträffade på Teg natten mot söndag.

– Det är för tidigt i utredningen för att säga, säger Malin Axroth vid polisens kommunikationsavdelning och fortsätter:

– Vi kommer att ta ett ordentligt grepp om det här under dagen.

Har du sett något?

Kontakta polisen på: 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.