Foto: SVT

Startade i Kuba – nu årets unga företagare

Uppdaterad
Publicerad

I dag hålls Umeågalan, galan uppmärksammar företagare i Umeå, priset för årets unga företagare gick till företaget ZunZun.

Företagarna utvecklar en programvara som minskar laddningstiden för webbsidor. Grundaren Alcides Viamontes Esquivel är ursprungligen från Kuba, men hamnade till slut i Umeå och startade ZunZun år 2014.

– Skälet till att jag är i Umeå är att jag startade här. Man måste börja någonstans. Men det är också en bra stad att starta företag i. Man får stöd från olika organisationer och det är billigare än till exempel Stockholm, Alcides Viamontes Esquivel som också är vd för företaget.

– Dessutom förlorar man inte så mycket tid på att pendla från punkt A till punkt B, säger han.

”Har gjort saker i rätt riktning”

Henrik Frienholt, försäljningsansvarig på företaget, gläds åt utmärkelsen.

– Det är en fantastisk möjlighet och otroligt roligt att kunna vara här och ta emot priset. Det känns som att man gjort saker i rätt riktning, säger Henrik Frienholt.

Produkten ska hjälpa företag som jobbar med e-handel att få mer kunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.