Flera tjänster försvinner på BUP

Uppdaterad
Publicerad

Barn- och ungdomspsykiatrin i Umeå måste spara pengar. Flera tjänster kommer försvinna, enligt uppgifter till Västerbottensnytt.

Barn- och ungdomspsykiatrin i Umeå har en ansträngd ekonomi. Enligt uppgifter till Västerbottensnytt, kommer sju tjänster försvinna på BUP. Verksamhetschefen Anna Wallgren vill inte bekräfta den uppgiften, det är däremot klart att antalet tjänster kommer att bli färre.

– Vi håller på att se över vilka resurser vi behöver, vi har för mycket tjänsteutrymme i förhållande till budget, säger Anna Wallgren.

– Antalet tjänster är inte klart, vi har levt på lånade pengar och behöver spara, och jag kan inte säga hur många tjänster det handlar om, säger hon.

Flera problem

Barn- och ungdomspsykiatrin i Umeå har haft stora problem, dels med långa köer, dels med arbetsmiljö och patientsäkerhet.

Hur besparingarna på antalet tjänster kommer slå mot verksamheten går däremot inte att säga, enligt Anna Wallgren. Det beror på vilka tjänster som kommer försvinna. Ett analysarbete pågår, där resurser och behov ses över.

– Beroende på vem som slutar gör vi risk- och konsekvensanalyser, säger Anna Wallgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.