Uttervägens hjältar. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Uttervägens hjältar prisas för årets prestation

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha övervunnit hindrena i Toughest förra året belönades det inspirerande gänget. På Umeå Idrottsgala vann gruppboendet Uttervägens hjältar utnämningen årets idrottsprestation.

Efter att i höstas ha genomfört Toughest, nordens tuffaste hinderbanelopp i Umeå nominerades gruppboendet Uttervägens hjältar till årets prestation vid Umeå Idrottsgala. Och ikväll kammade det glada gänget hem utmärkelsen på galan och var de första vinnarna att få inta scenen.

Läs också: Hjältar inspirerar funktionsnedsatta att träna

– Det är ett peppat gäng här bland Uttervägens hjältar som gungar med i musiken. De rev ner ett stort jubel när de fick priset, säger Patrik Samuelsson, SVT:s reporter på plats.

Motiveringen: ”Vi är jävligt bra”

Med stenhård träning klarade gruppboendet av den tuffa tävlingen som låg bakom kvällens utmärkelse och har också arbetat för att vara en inspirationskälla för andra att träna. Och motiveringen för kvällens pris hade de själva klart för sig:

– Att vi är jävligt bra. Vi har otroligt roligt och är jävligt bra, det är motiveringen för årets prestation, säger boendehandledare Cecilia Brönemyr med ett brett leende på läpparna

Linus Lundström som är en av Uttervägens hjältar visade glatt upp utmärkelsen för kameran.

Varför tror du ni fick priset?

– För vi är bäst, utbrister han.

Se alla idrottsgalans nomineringar i faktarutan nedan.

Vinnare på Idrottsgalan:

Årets idrottskvinna:

Jonna Sundling, IFK Umeå.

Årets idrottsman:

Björn Berg, Iksu beachvolley.

Årets damlag:

Udominate Basket.

Årets herrlag:

IBK Dalen.

Årets ledare:

André Ghanbari, Team Thorengruppen.

Årets prestation:

Uttervägens hjältar.

Årets paraidrottare:

Markus-Pekka Dreyer Perkiömäki.

Årets ungdomsledare:

Mats Bäckström, Umedalens IF Bandy.

Årets ungdomsförening:

Sävar IK.

Utöver nomineringspriserna delas ett antal andra priser ut:

Jämställdhetspriset, Umeå Energis pris till Årets mest hållbara förening, två utmärkelser från Idrottshögskolan, Jan Åhmans minnesfond, stipendier från Umeå Fritidsnämnd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.