Foto: Johan Nilsson/TT

Vapenbutik har spärrats av – man misstänks för grovt olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

Ett grovt brott har inträffat i Nordmaling. En äldre man sitter anhållen för grovt olaga hot och en vapenbutik har spärrats av.

Enligt vk.se har brottet skett under natten mot söndagen.

– Det är en äldre man som har hamnat i konflikt med några ungdomar, säger polisen förundersökningsledare Annika Björk till SVT Nyheter Västerbotten.

En vapenbutik i Nordmaling har spärrats av och flera polisfordon har synts utanför butiken men också i samhället. Själva brottet har skett utomhus enligt tidningen.

Hur gick gripandet till?

– Det vet jag inte. Det blev ett ganska stort pådrag polisiärt. Man slår på stora trumman när det är ett sådant grovt brott.

Riktade han vapnet mot ungdomarna?

– Det vet jag inte. Han hotade med vapen med hur han riktade vet jag inte, säger Annika Björk.

Polisen skriver på sin hemsida att man inlett en förundersökning angående grovt olaga hot och att en man är anhållen misstänkt för brottet. I övrigt vill polisen inte lämna några uppgifter men hänsyn till utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.