Foto: Göran Sandgren/SVT

Flera fastigheter utan vatten efter läcka

Uppdaterad
Publicerad

Alla fastigheter längs Tjärnvägen i Skellefteå stod utan vatten på grund av en läcka. Arbetet avslutades strax efter klockan 21 på tisdagkvällen.

Alla fastigheter på sträckan mellan gamla Burträskvägen och mot Forslunds bil var påverkade av en vattenläcka sedan klockan 9 tisdag morgon. Det är oklart vad som hänt, men kommunen kunde tolv timmar senare, strax efter klockan 21, meddela att läckan var lagad och vattnet var tillbaka.

– Det är en rätt stor vattenledning och alla längs sträckan är helt utan vatten. Det är företag längs sträckan och vattenläckan torde orsaka ett antal problem för de olika företagen, säger Katarina Bergsten som är kommunikatör på Skellefteå kommun.

”Det tog sin tid”

Bergsten informerade efter att vattnet kommit tillbaka till fastigheterna att vattnet kan se grumligt ut, men att det inte ska vara någon fara.

– Det tog sin tid, men nu är vattenläckan på Tjärnvägen lagad och vattnet åter. Vattenläckan var på en huvudledning och röret var helt av. Som vanligt efter en vattenläcka kan vattnet vara lite missfärgat till en början. Men det är bara att spola kallvatten i kranarna en stund så brukar det klarna, säger Katarina Bergsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.