Foto: SVT

Vattenläckan i Dorotea åtgärdad

Uppdaterad
Publicerad

Vattenläckan som pågick i Dorotea är åtgärdad sent i går kväll. Dock varnar kommunen för att vattnet kan vara fortsatt orent fram till nästa vecka och uppmanar folk att fortsätta koka vattnet tills annat meddelas.

De senaste dagarnas vattenläcka som plågat Dorotea med omnejd kunde vid 19:30-tiden på onsdagskvällen. Dock kommer det dröja ytterligare innan kommunen är säkra på att vattnet är rent. Först måste provtagning göras.

– Standard är att ett visst antal prover måste visa att vattnet är helt perfekt rent. Tills dess måste vi fortsatt uppmana allmänheten att koka sitt vatten, säger Tommy Samuelsson, teknisk chef på Dorotea kommun.

Dessutom kan svar dröja.

– Provtagningen görs i Umeå så transportsträckorna påverkar ju. Därför är det så svårt att säga när vi kan ha svar. Jag förutsätter att vi har rent vatten igen i början av nästa vecka, säger Samuelsson.

– Därför måste vi fortsätta att uppmana allmänheten att koka sitt vatten tills dess att vi kan meddela något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.