Arkivbild. Foto: SVT

Vilhelminas medborgare har tyckt till om kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Vilhelminaborna vill se fler poliser, bättre belysning och upprustade trottoarer, gång- och cykelvägar. Det visar en medborgarenkät som Vilhelmina kommun har gjort.

Kommunen lade ut en trygghetsenkät för medborgarna att tycka till i på sin kommunhemsida under ett par veckor i oktober.

Det övergripande resultatet har nu sammanfattats där det bland annat konstaterats att invånarna bland annat inte är nöjda med buskörningen i centrum och bristande respekt för trafikreglerna. Bostadsområdena ”Trissen” och ”Larco” påstås vara bitvis stökiga.

En kommentar från enkäten lyder”Man känner sig rädd, ibland känner man cigarettrök, men det är så mörkt så man ser ingen”.

Inte analyserat enkätresultatet

Vad kommunnen kommer göra med informationen från medborgarenkäten är ännu inte klarlagt. Kommunalrådet Åke Nilsson, (S), meddelar att det troligen kommer beslutas den 13 november i arbetsutskottet.

– Vi har inte hunnit göra en analys av resultaten än, så ni får återkomma efter den 13 december, låter Nilsson meddela.

I veckan kommer kommunen att teckna ett samverkansavtal med polisen för att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.