Foto: Christer Andersson/SVT

Affärsman stödjer kulturhusplaner

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen diskuterade intressegruppen bakom kulturhuset INAB:s erbjudande om att hyra lokalerna till och med december nästa år. Men gruppen vill stanna längre.

Mötet pågick i flera timmar. Alla som var intresserade hade samlats för att diskutera kulturhusets framtid och fastighetsägaren INAB:s erbjudande att hyra lokalerna för en krona per år till den sista december 2015 – förutsatt att en person kan skriva under kontraktet.

En sak som mötesdeltagarna kunde komma överens om är att de vill ha kvar kulturhuset i lokalerna längre än till 2015.

Kulturhuset i Umeå

Enligt Vänsterpartiets Mattias Sehlstedt är affärsmannen Leif Danielsson den tilltänkta köparen av fastigheten. När Västerbottensnytt når Danielsson på onsdagskvällen medger han att Dcap har haft ögonen på fastigheten och att han ställer sig positiv till att kulturhuset finns kvar i huset – i det fall han blir den nya ägaren.

– Om det blir jag som köper det så ser jag postivt på att de stannar. Vi hade tänkt flytta delar av vår verksamhet dit, men om de har bättre idéer för lokalerna så kan jag tänka mig stödja det, säger Danielsson.

Sent på onsdagskvällen beslutade intressegruppen att bilda en förening och att inleda förhandlingar om ett hyresavtal med fastighetsägaren INAB. Det skriver gruppen på sin facebooksida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturhuset i Umeå

Mer i ämnet