Westerberg (FP): Samverka kring avhysningar

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteåpolitikern Andreas Westerberg (FP) vill ha en regional handlingsplan i frågan om fattiga EU-migranter. Det finns en risk att kommunerna bara flyttar problem mellan varandra, menar han.

Folkpartisten Andreas Westerberg i Skellefteå, vill att de fattiga EU-migranterna blir en fråga för Region Västerbotten.

Han motionerar om en handlingsplan som berör flera områden; påverkan gentemot staten, samverkan kring strategier för avhysning och erfarenhetsutbyte rörande skolgång och socialt arbete.

EU-migranter i Västerbotten

Social oro

Han ställer sig bakom idén med den fria rörligheten inom EU, men menar att tillfälliga bosättningar på kort sikt kan skapa social oro.

– För att hantera detta måste vi samarbeta, säger Andreas Westerberg, Folkpartiets gruppledare i Skellefteå. Det är inte rimligt om Umeå kommun avhyser migranter från Nydala och dessa sedan slår sig ner i Skellefteå.

– Vi kan inte vara overksamma i väntan på nationella handlingsplaner, säger Westerberg i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-migranter i Västerbotten

Mer i ämnet