Golv gav vika i samband med Icona Pops spelning på Brännbollsyran 2016. Foto: SVT

Yran otroligt lyckad i polisens ögon

Uppdaterad
Publicerad

Trots att 15000 till 20000 människor har rört sig i området kring Brännbollsyrans arrangemang i Umeå varje kväll har bara ett fåtal ordningsproblem uppstått. Polisen säger sig vara otroligt nöjd med alltet.

”Yran har varit en otroligt lyckad tillställning ur polisiär synvinkel. Stämningen har varit god och inga större bråk har uppstått”, skriver polisen på sin hemsida.

Brännbollsyran i Umeå slog i år nytt publikrekord med över 15 000 sålda biljetter. Under lördagen meddelade festivalen att den var officiellt utsåld. Trots den stora mängden besökare har det varit enstaka anmälda våldsbrott enligt polisen, som sammanfattar lördagskvällen så här:

Brännbollsyran

”Sammanfattningsvis kan man säga att det varit god stämning. Ingen anmälan om misshandel har upprättats som har med brännbollsyran att göra. 17 st har omhändertagit enligt LOB på grund av berusning. En greps misstänkt för våldsamt motstånd men frigavs då gärningsmannen hade identifierats”.

Det är det löpande samarbetet med arrangören och ordningsvakter som har bidragit till den goda stämningen, berättar polisen.

”Polisinsatsledningen vill tacka externa aktörer såsom TNE, övriga blåljusorgansiationer, socialtjänst, Fältgruppen, Nobina-bussarna med flera för det goda samarbetet”, skriver ledningscentralens befäl Michael Liljenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännbollsyran

Mer i ämnet