Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alla misstänkta för Bosvedjeskjutningen i Sundsvall utom huvudmannen har släppts ur häktet i väntan på dom. Se Andreas Victor om sin klient i klippet. Foto: Hans Lindblom/SVT

20-åringen släppt ur häktet – Försvararen: ”Han förstod inte att de brotten skulle begås”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen avslutades huvudförhandlingen i rättegången som handlar om de kriminella gängens kamp om narkotikamarknaden i Sundsvall. Den så kallade ”Fixaren” är en av dem som släpps ur häktet.

– Han blev glatt överraskad, säger Andreas Victor, 20-åringens försvarare.

”Fixaren” misstänks ha varit den misstänkte huvudmannens högra hand och hjälpt honom planera och fixa det praktiska inför skjutningen i Bosvedjan i december 2022. Han har suttit häktad sedan i mars och åklagarsidan yrkar på tio års fängelse.

Brodern: Familjen orolig

SVT:s reporter träffade under fredagen 20-åringens bror i Attunda tingsrätt. Brodern berättade att 20-åringen fått träffa sina föräldrar två gånger under tiden i häktet.

Knarkkriget i Sundsvall

– Det är min lillebror och vi är oroliga nu när vi fick höra att han riskerar tio års fängelse, säger brodern till SVT.

Advokat Andreas Victor tror inte att 20-åringens straff blir så långt.

Hör honom utveckla varför i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet