Victor Hedman vann sitt första VM-guld i Köln igår. Foto: Ina Fassbender / AFP

3 x Hedman firar VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

När Tre kronor vann sitt tionde VM-guld igår hejades Victor Hedman fram av sina båda bröder på läktaren.

Det blev en jämn och målsnål final i Köln igår kväll. På läktaren bland de andra svenska supportrarna fanns Johan och Oscar Hedman och hejade fram Tre kronor och lillebror Victor.

– Det blev minst sagt en nagelbitare. Man slets mellan hopp och förtvivlan. Det var skönt att se Henkes sista räddning. Sen kunde vi släppa loss, säger Oscar Hedman.

”En riktig rökare”

Tre kronors enda spelmål gjordes av just Victor. En backhandlyftning mot mål strax innanför blålinjen som studsade över både kanadensiska och svenska klubbor och slutligen in i mål mellan målvakten Calvin Pickards benskydd.

– Ja det var en riktig rökare det. Han försökte nog bara få den på mål. Först trodde jag att det var en styrning men på reprisen såg man att den gick rakt in så det var skönt att se. Det känns kul att ha varit på plats fira med Victor igår men han klarar sig själv ikväll, säger Oscar.

”Sjukt stort”

För Victor fortsätter firandet under måndagskvällen på Sergels torg i Stockholm.

– Själv har man bara sett det där på TV. Nu blir det inte Kungsträdgården hörde jag men till Stockholm ska vi. Bucklan ska hem. Det är sjukt stort. Nu har vi vunnit VM-guld med den här gruppen och det är inte så stor chans att man är i exakt samma grupp igen. Vi sa till varandra innan att göra något stort av det här och det gjorde vi, säger Victor Hedman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.