Alliansens utspel: Vill se nya satsningar på arenan

Uppdaterad
Publicerad

Örnsköldsviks kommun ska utreda ett eventuellt övertagande av Fjällräven center. Alliansen gör redan nu ett utspel i frågan: bygg en B-hall och gör om lokaler till klassrum är två av idéerna som lanseras inför kommunfullmäktige.

Alliansen vill se en utveckling av Fjällräven center som inte är beroende av elithockey och presenterade i dag ett antal idéer.

Det handlar bland annat om att skapa fler kontor och försäljningsytor och att göra det möjligt att använda hallen som klassrum för exempelvis gymnasieskolan.

För att få till ett attraktivt mässområde framförs också idén att en B-hall byggs i anslutning till nuvarande arena.

SVT: Ska kommunen satsa ännu mer pengar i arenan?

– Ja det är möjligt att man behöver göra det, men vi  ser i utredningen att man tittar på andra finansiärer kanske till och med annat ägande, säger oppositionsråd Anna-Britta Åkerlind.

SVT: Kommunalt ägande eller ytterligare ägandeformer?

– Jag tänker alla ägandeformer – även fastighetsbolag eller eventbolag.

I eftermiddag ska kommunfullmäktige i Örnsköldsvik ta ställning i frågan om ett nytt miljonstöd till Modo hockey samt till förslaget att inleda en utredning av ett eventuellt övertagande av arenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.