Foto: TT

Ambulans fick inte information

Uppdaterad
Publicerad

Ambulanspersonal i Kramfors rapporterar om att man vid två tillfällen i år har hamnat i hotfulla situationer eftersom kommunikationen med SOS Alarm ska ha brustit.

I det ena av de två fallen ska ambulanspersonal ha skickats till en plats trots att polis inte varit eller var på plats för att gripa en person som skulle gripas. Dock ska man av SOS ha blivit sagd att polis faktiskt var på plats och gripit personen i fråga.

Ambulansen skriver i sin avvikelserapport att personalen blivit utsatt för onödig risk på grund av bristande information, samt att man upplevde klart psykiska påfrestningar innan polispatrull kom till platsen.

– Vid det första tillfället meddelade vi ambulanspersonalen det vi fått fram av den hjälpsökande och det var att polisen hade tagit hand om gärningsmannen. Och vi meddelade även ambulanspersonalen att vi fått uppgifterna från den hjälpsökande, säger Anders Klarström vid SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.