Anders Jansson med advokat på väg in till rättssalen. Foto: SVT

Anders Jansson frias av hovrätten – Öhrn får sänkt straff

Uppdaterad
Publicerad

De ville bli helt frikända för brott. Nu har hovrätten för nedre Norrland fastställt sin dom gällande de tidigare Dragonsprofilerna Anders Jansson och Anders Öhrn.

Jansson blir friad av hovrätten och Öhrn får ett sänkt straff och döms av hovrätten till samhällstjänst i 160 timmar.

Båda dömdes av tingsrätten till tio månaders fängelse vardera för grov ekonomisk brottslighet, domar som sedan överklagades till hovrätten. Under hovrättsförhandlingarna yrkade försvararna till Jansson och Öhrn på att deras klienter ska bli helt frikända från brott.

Frias från brott

Nu har domen från hovrätten kommit och de ändrar tingsrättens dom och frikänner den tidigare klubbdirektören från åtalet för grovt bokföringsbrott. Enligt hovrätten har det inte ingått i Anders Janssons arbetsuppgifter att ansvara för bokföringen och de anser inte att åklagaren har kunnat visa att han var faktisk företrädare för föreningen.

Sundsvall Dragons

Ändrar domen

Anders Öhrns dom i tingsrätten gällande urkundsförfalskning ändras av hovrätten. De bedömer det i stället som osant intygande. Han får ett sänkt straff och döms till samhällstjänst i 160 timmar.

De tredje personen, som har varit kassör i klubben, frikändes av tingsrätten och han frikänns även av hovrätten.

I klippet hör du Anders Janssons advokat – Carl-Johan Malmberg – kommentera domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet