Foto: Örjan Leek

Ännu en butik stänger i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Ringströms Sport AB, på senare år Team Sportia, är den senaste i raden av butiker som slår igen i centrala Härnösand. Redan under måndagskvällen börjar utförsäljningen.

– Det är förstås tråkigt. För oss, och för stan. Men man kommer till sist till en punkt då man inser att det är dags att göra någonting annat, säger butiksinnehavaren Kent Edholm till SVT Nyheter Västernorrland.

Kent Edholm har drivit butiken i 34 år, varav de senaste 30 i samma lokaler på Västra Kyrkogatan.

Butiksdöden

Dyra nyinvesteringar

Orsakerna till stängningen är flera.

– Hela fastigheten ska byggas om, och vi skulle ha blivit tvungna att göra nyinvesteringar på omkring en miljon kronor. Det är vi inte beredda att göra. I synnerhet inte med tanke på att vi redan försökt sälja rörelsen flera gånger, säger Kent Edholm.

SVT: Hur har omsättningen varit den senaste tiden?

– Den har inte heller varit bra. Branschen är tuff nu och även i Birsta har butiker fått slå igen. Så det har ju påverkat vårt beslut också förstås.

Kent Edholm har landat i sitt beslut men känner ändå ett visst vemod.

– Det är klart, vi har ju ägnat oss åt det här i över tre decennier. Men nu får vi lite tid för att tänka över vad vi ska göra härnäst. Och så kan vi kanske få åka lite skidor också.

SVT har tidigare rapporterat om att flera andra butiker stänger i centrala Härnösand, bland annat varuhuset Åhlens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Butiksdöden

Mer i ämnet