”Jag var upptagen här hemma med mina göromål”, svarar den så kallade cykelmannen på SVT Mittnytts fråga i arkivinslaget om vad han gjorde kvällen då Eva Söderström mördades.

Arkiv: ”Cykelmannen” intervjuas i SVT Mittnytt

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju i SVT Mittnytt en tid efter Evamordet i Kramfors talar den så kallade cykelmannen ut: ”Jag var hemma när Eva mördades”.

Den så kallade cykelmannen blev initialt polisens huvudmisstänkte i utredningen av mordet på Eva Söderström i Kramfors hösten 1987.

Det främsta skälet till det var att flera vittnen sett en cykel i närheten av mord- och fyndplatsen under natten vid den ungefärliga tidpunkten för mordet.

Eva-mordet i Kramfors

Alltid på cykel

Den misstänkte mannen var känd på orten för att alltid cykla, och han hade tidigare uppgivits ha ofredat kvinnor.

Men i intervjun med SVT Mittnytts Arne Åkerlund, gjord i samband med att mannen anhållits som misstänkt för mordet, nekade han till inblandning och gav så att säga sig själv ett alibi:

”Var upptagen”

– Jag var upptagen med mina göromål. Jag var här hemma i lägenheten, tror jag. Eller det vet jag själv att jag var.

Mannen kunde aldrig knytas till mordet trots att han satt anhållen två gånger och häktad en gång. 1996, nio år efter mordet, avskrevs han definitivt som misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eva-mordet i Kramfors

Mer i ämnet