Foto: Arrhult

Arrhult – satsar på internationell karriär

Uppdaterad
Publicerad

Syskonparet Arrhult spås av skivbolaget Ninetone att bli nästa års stora stjärnor.

Vi hälsade på i studion för att lära känna dem lite bättre

I en studio på Ninetone i Sundsvall sitter Agnes och Ava Arrhult och jobbar på nya låtar till albumet som planeras komma nästa år. Deras debutsingel ”Better than words” följs nu upp av den nya låten ”My man” Deras sound påminner om The Weekend, en artist från Kanada som också är deras stora inspiration.

PBR&B

– Det är som en blandning mellan mörk och känslosam musik fast den ändå är modern, beskriver Agnes Arrhult deras musik. Agnes är den som skriver alla texter.

Ava Arrhult står för det instrumentala men sjunger också.

– Vissa låtar är redan klara men det känns ibland som man aldrig blir klar med en låt. Vi vill alltid lägga till smågrejer, säger Ava.

Förändring

Ava som tidigare hette Arvid har under det senaste året upptäckt mer om hur hon vill leva sitt liv.

– Jag har mått väldigt dåligt innan och jag har varit missplacerad i min kropp, just nu känner jag att jag är på väg mot ett lyckligare liv, säger Ava.

Artisteriet

De får stor hjälp av skivbolaget Ninetone men vill gärna behålla kontrollen över det dom skapar.

– Vi gör allt själva. Musiken, photoshots, musikvideos allt sån't gör vi själva, all estetik, annars skulle vi inte kunna vara de artister som vi vill framstå som, säger Agnes Arrhult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.