Foto: Krister Göransson/Team Peak performance

Arthur på väg hem

Uppdaterad
Publicerad

Den numera världskände gatuhunden Arthur, som slog följe med det svenska multisportlaget under VM, är på väg mot Sverige.

Lagkaptenen Mikael Lindnord och resten av det Örnsköldsviksbaserade multisportlaget landar i kväll på svensk mark. Men det var ovisst in i det sista om Arthur skulle bli med på planet.

– Med 20 minuter kvar till avgång fick vi den sista underskriften som behövdes – ett intyg att hunden fick lämna Ecuador, berättar Mikaels fru Helena Lindnord.

Gatuhunden Arthur

Det kommer dock att dröja till våren innan Arthur kan komma hem till Örnsköldsvik och familjen Lindnord -  fyra månader i karantän väntar.

– Det var många turer innan allt var klart, men det känns verkligen jätteskönt att det ordnade sig, säger Helena Lindnord.

Arthurs öde har blivit en världsnyhet och inte minst i Ecuador har uppmärksamheten varit enorm sedan hunden slog följe med laget mitt under pågående VM.

I kväll klockan 19:00 landar Arthur på Arlanda i Stockholm, SVT Nyheter sänder mottagandet direkt på webben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet