Flickan går idag på dagis

Uppdaterad
Publicerad

Den lilla elvamånadersbabyn överlevde fallet på 15 meter ner i betongen. Om flickan får några bestående men är för tidigt att säga, men hon har börjat på dagis.

Dotterns tillstånd var livshotande efter att hon landat naken på botten av kraftverksdammen. Huden var avskrapad och hon bröt både armar och ben. Dessutom fick hon inre blödningar och frakturer i skallen.

– Hovrätten ska nu pröva vad som hänt, men vi kan konstatera att flickan haft lite änglavakt. Vad vi har förstått är hennes status idag att hon har börjat på dagis, säger pappans försvarsadvokat Andreas Victor under de inledande hovrättsförhandlingarna.

Mordförsök mot flicka i Jämtland

Även mindre skador

Mammans juridiska ombud bekräftar uppgifterna.

– Ja, det kan bekräftas. Sedan är det så att det går ännu inte att utesluta att det blir framtida men eller bestående skador. Det är kanske inte främst den allvarligaste oron kring hjärnskador, utan det är även mindre skador som att barnet fick brott i armbågen och så vidare och att tänderna kanske kommer att bli vanskapta. Det man vet är att det kommer att krävas ingrepp i framtiden, säger advokat Linda Arnqvist.

Eftersom flickan bara var elva månader gammal när skadorna uppstod är det alltså svårt att veta hur skallskadorna kommer att påverka henne i framtiden.

Mamman mår dåligt

Enligt Linda Arnqvist mår flickans mamma mycket dåligt i dagsläget. Hon finns inte med inne i salen där hovrättsförhandlingen pågår, utan följer den i ett litet rum intill.

– Hon tycker att det är oerhört jobbigt att än en gång behöva återuppleva den här fruktansvärda dagen. När huvudförhandlingen i tingsrätten genomfördes har jag uppfattat på henne att hon då var mer avstängd eller inte lika känslomässigt berörd som hon är nu. Hon har det väldigt tufft just nu, säger Linda Arnqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök mot flicka i Jämtland

Mer i ämnet