Thomas Bodström, som är advokat åt den huvudmisstänkte 33-åringen, vill fria sin klient från mord och människorov. Foto: SVT

Bodström: ”Min klient inte bunden till mordet”

Uppdaterad
Publicerad

Advokat Thomas Bodström hävdar att det inte alls bör betraktas som självklart att hans klient, exmaken, är huvudfigur i det så kallade kidnappningsmordet. Det, plus att kvinnans roll i det hela blir alltmer komplex, var huvuddragen under rättegången i hovrätten under onsdagen.

Bodström menar att hans klient inte är bunden i någon större utsträckning än de övriga åtalade i målet till själva gärningarna.

– Han är också den ende som i huvudsak stått fast vid sin berättelse från polisförhör och tingsrätt, medan de övriga ändrat sina berättelser. Det bör påverka bedömningen av hans trovärdighet, säger Thomas Bodström.

Kidnappningsmordet

Kvinnans roll ifrågasätts

Huvudmannens exfru, som hade ett länge hemligt förhållande med 23-årige Ramin Scherzaj innan han fördes bort och mördades, och hennes roll i det inträffade har också hamnat under lupp under förhandlingarna i hovrätten.

När kvinnan hördes bedyrade hon att hon inte haft en aning om att Scherzaj skulle föras bort och dödas. Hon trodde att exmannen och hans vänner bara skulle misshandla, hota och skrämma honom.

Berättelser från de övriga åtalade talar i ställer för att kvinnan varit drivande i planeringen av bortförandet och mordet på Ramin Scherzaj.

I ett sms till sin mamma skrev kvinnan: ”I dag ska hallicken dö”, där hon benämner Scherzaj med samma öknamn som hennes exman och bröder satt på honom.

Hovrättsförhandlingen avslutas i morgon torsdag eller allra senast fredag. Dom i målet meddelas senare.

LÄS MER: Här är SVT:s reporters direktrapportering från onsdagen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningsmordet

Mer i ämnet