Böter för illegal spelklubb

Uppdaterad
Publicerad

54-åringen som var ansvarig för den illegala spelklubben i Sundsvall döms till villkorlig dom och böter för grovt dobbleri. Polisen gjorde razzia i klubben hösten 2012.

Polisen hade haft bevakning på lägenheten under en längre tid innan de slog till mot spelklubben. Spelbord, marker och annat togs i beslag.

Den 54-åringe Härnösandsbon har hävdat att han trodde klubben var laglig samt att han inte drivit det in vinstsyfte, men det tar  Sundsvalls Tingsrätt inte hänsyn till då den menar att 54-åringen haft ansvar för att ta reda på vilka regler som gäller.

Spelklubbsrazzia i Sundsvall

Inte heller kände deltagarna vid spelbordet till att det handlade om en ideell förening, de var inte heller medlemmar i föreningen. Även om verksamheten inte genererade någon vinst till föreningen, så anser rätten att brottet var grovt med hänsyn till den stora omsättningen och att det funnits flera avlönade personer att sköta spelverksamheten.

Det var en lördagnatt i slutet av oktober 2012 som ett 30-tal polismän slog till mot den illegala spelklubben i centrala Sundsvall. Två personer greps misstänkta för att ha arrangerat pokerspel med höga insatser, 11 spelare togs in till förhör. Spelklubben var strategiskt placerad i ett hus mitt emot Casino Cosmopol.

Grannarna till spelklubben har vittnat om oväsen och fylla i trappuppgången sedan spelklubben öppnade.

Tingsrätten gick på åklagarens yrkande och dömer 54-åringen till villkorlig dom och dagsböter motsvarande 84 000 kronor för grovt dobbleri.

54-åringen döms också att betala 44 000 kronor till staten för rättegångskostnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelklubbsrazzia i Sundsvall

Mer i ämnet