Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Comeback redan till helgen för Kalla

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla kan göra comeback redan i helgen. Samtidigt står det klart att hon blir kvar i Sundsvall.

Charlotte Kalla tränar just nu i Idrefjällen där hon överväger comeback redan i helgen. Men det blir inte vid världscuptävlingarna i Davos där övriga landslaget tävlar utan vid Skandinaviska cupen i Lillehammer.

Besked om det blir någon tävlingsstart kommer senare i veckan.

– Känner hon att kroppen fungerar som den ska blir det tävlingar i Lillehammer i helgen, säger Torbjörn Nordvall som är skidstjärnan presskontakt.

Samtidigt står det klart att hon tills vidare blir kvar i Sundsvall efter separationen från sambon Anders Svanebo.

I världscuppremiären i Ruka fick publiken se Kalla klappa igenom totalt, bland annat  plågade hon sig uppför en backe i knapp träningsfart. Hon slutade på en 75:e plats, och har genomgått flera läkarundersökningar för att se vad det var som hände. Förra veckan konstaterades att Kalla drabbats av hjärtflimmer och hon skulle ta en paus från tävlandet.

I helgen kom beskedet att hon tar en paus till Tour de ski i nyår men på måndagen kom alltså vändningen. Kalla kan vara tävlingsklar redan till helgen.

Skandinaviska cupen i Lillehammer pågår fredag till söndag.

– Vi tar ut fem plus fem seniorer till Skandinaviska cupen, samt två plus två juniorer. Om det flyter på fortsatt bra för Charlotte Kalla kommer även hon att tävla i Lillehammer, berättar Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.