Men det var ingen lätt fångst. Det tog drygt 40 minuter för Daniel och hans kamrater på båten att få upp fisken till vattenytan. Den slet och hade sig och gick till botten flera gånger.
– Det var som ett glädjerop, det var som om man vann en viktig fotbollsmatch eller något. Det var ett lagarbete i båten och alla var glada att man fått upp den, säger Daniel Johansson.
Släppa tillbaka
Men döda fisken gjorde man inte. På grund av fiskens storlek valde man att släppa tillbaka den i vattnet i stället för att håva upp den på båten – en så kallad ”catch and release”.
– Man får inte dra upp och döda fiskar större än 130 centimeter där. Och den här var ju 246 centimeter, säger Daniel Johansson.
50-60 år gammal
Fångsten ska också vara rekord för just fiskemetoden ”catch and release”.
– Den här fisken är ju inte heller den man äter. Fisken var uppskattningsvis 50-60 år gammal och gör sig inte bäst i pannan.
Men just i stunden när Daniel fick fisken på kroken säger han att han inte kände någonting – det var bara att håva och håva, trots att flundran dök flera gånger.
– Jag sa att om jag inte får hjälp så skär jag av linan. Men till slut fick vi ju upp den och tog bilder och så.