Deppigt idag för Granlo BK

Uppdaterad
Publicerad

Igår blev det klart efter en svidande förlust mot Varberg. Innebandylaget Granlo från Sundsvall kommer inte att spela i den högsta serien nästa år.

Det har varit muntrare dagar på Granlo BKs kansli. För fyra år sedan till exempel då klubben gick upp i SSL, svenska Superligan. Åren dessförinnan hade Granlo börjat i botten men rusat genom seriesystemen. En otippad succé för det lilla laget med de små resurserna.

Äventyret över

Igår kom sista spiken i Superliga-äventyret. Matchen mot Varberg slutade 9-1 och nu blir det en lägre liga nästa år för spelarna som inte ens fått lön på flera månader.

Granlo BK

– Vi har otroliga spelare. De kanske inte har så mycket lön men ändå, hur många skulle gå till jobbet utan lön? Det är väl så att vi älskar innebandy helt enkelt, säger Magnus Svensson, tränare i klubben.

Inte någon överraskning

Han är besviken, men nedflyttningen kom inte som någon överraskning. Resultaten har inte kommit för Granlo och sejouren i högsta ligan blev fyra år, inte längre. Men lägre liga ger färre utgifter, främst blir det färre resor då Allvenskan spelas i två grupper, nord och syd. Sen är klubbens ekonomin i balans nu, efter rekonstruktionen förra året.

– Det här att vi åker ur nu kanske är en fördel. Vi har ordning på pengarna och det kommer många bra unga spelare som kan förstärka klubben, säger Magnus Svensson.

Ska upp igen

Nu flyr några spelare. Landslagskaptenen och årets spelare i hela ligan för några år sedan, Johan Samuelsson kan bli svår att behålla. Men Magnus Svensson blir kvar och även om det blir svårt så ska han få upp Granlo igen.

– Ja, det måste vara målet. Att ta nya tag och sätta ihop en trupp en gång till som kan ta steget upp i Superligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet