Dykningar har inletts i sökandet

Uppdaterad
Publicerad

Kustbevakningen har inlett dykningar i en vak i närheten av Gula Villan i Härnösand i sökandet efter den försvunna 78-åriga kvinnan.

Dykningarna som inleddes vid 16:30-tiden görs i en vak som upptäcktes av en polispatrull på måndagsmorgonen. I närheten av vaken har en sjal som man tror tillhör den försvunna 78-åringen påträffats.

Vaken undersöktes tidigare under dagen av räddningstjänsten men det som nu sker är en mera omfattande undersökning av bottnarna i anslutning till vaken.

Kvinna försvunnen i Härnösand

Samtidigt pågår sökandet, bland annat med hjälp av organisationen Missing people vid Kattastrand efter att vittnesuppgifter gjort gällande att kvinnan ska ha varit synlig där.

Vid 18-tiden avslutades dykningarna vid Gula Villan utan resultat. Sökandet fortsätter nu av polisen med hjälp av Missing people och Hemvärnet. Polisen uppmanar allmäneten att höra av sig om man har tips angående den försvunna 78-åringen. Man ska då ringa 11414. Skulle man få syn på den försvunna kvinnan ska man ringa 112. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Härnösand

Mer i ämnet