Polisbil vid Höglundaskolan efter larm om bråk, eventuellt med vapen. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Elev ska ha blivit hotad med kniv på skola

Uppdaterad
Publicerad

Enligt preliminära uppgifter till polisen ska en elev på Höglundaskolan i Sundsvall blivit hotad med kniv av ett par killar som inte går på skolan.

Polisen är på plats men säger att inget bråk eller brott pågick när de anlände. Polisens arbete inriktas just nu på att samla information som kan reda klarhet i vad som faktiskt hänt. Sammanlagt ska bråket röra tre personer. Uppgifterna om kniv och eventuellt vapen kommer inte från den hotade.

– Vi är där med personal just nu. Inget bråk pågick när vi kom, men vi är där för att utreda vad som hänt, säger Börje Öhman, presstalesperson vid Polisen.

Enligt uppgifter till SVT fick eleverna när uppgifter om bråket framkom inte lämna klassrummet.

Söker igenom skolan

Larmet inkom vid 12.30 tiden på torsdagen och strax efter 13 lät polisen meddela att man ännu inte funnit några vapen men att man ska söka igenom lokalerna som en säkerhetsåtgärd för att se till att ingen obehörig finns där.

Vid 13.48 lät polisen meddela att man genomsökt skolan och inte funnit någon obehörig där. En anmälan om olaga hot är upprättad och insatsen avslutad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.