Kvällens Veckans brott i SVT tar upp mordet på 27-åriga Eva Söderström i Kramfors hösten 1987, utifrån de nya uppgifter som SVT Västernorrland tagit fram.

Evafallet i ”Veckans brott”

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens säsongfinal av Veckans brott i SVT tas mordet på Eva Söderström i Kramfors upp – efter SVT Nyheter Västernorrlands publiceringar om fallet den senaste veckan.

Veckans brott började sändas i SVT under 2010 och blev snabbt en tittarsuccé.

Programmet där Camilla Kvartoft och Leif GW Persson analyserar nya och gamla kriminalfall och framför allt mordutredningar har nu i genomsnitt 1,5 miljoner tittare på tisdagskvällarna.

Eva-mordet i Kramfors

Fallet analyseras

I kvällens program tas det så kallade Evamordet i Kramfors 1987 upp för granskning och analys.

Det efter SVT Nyheter Västernorrlands uppmärksammade publiceringar om länets äldsta så kallade cold case – det vill säga ouppklarade mordfall – som ännu inte är preskriberat.

Bland annat har vi intervjuat Eva Söderströms syster Anneli. För första gången berättar hon öppet om fyndet av sin knvmördade syster, chocken, skräcken, sorgen och frustrationen över att mordet fortfarande är olöst och att hon inte kunnat få ett avslut.

Inte delgiven misstanke

Vi har också försökt gå till botten med de fram till nu okända uppgifterna om att polisen – förutom den ende hittills misstänkte i fallet, den så kallade cykelmannen – också intresserat sig för en man i Evas närhet.

En man som inte har alibi vid tidpunkten för mordet och som omges av en del besvärande omständigheter.

Mannen har dock aldrig delgivits misstanke för mordet och har inte kunnat bindas vare sig till brottet eller brottsplatsen.

Nekar

Han nekar också till att ha något med mordet att göra.

I kvällens program diskuterar Camilla Kvartoft och Leif GW Persson både om kända omständigheter kring mordet och det nya uppgifterna som varit okända för allmänheten fram till nu. Utgångspunkten är de publiceringar kring Evafallet som SVT Nyheter Västernorrland gjort sedan förra måndagen.

Veckans brott sänds i SVT1 klockan 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eva-mordet i Kramfors

Mer i ämnet