Foto: Scanpix

Far och son döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Mannen ska ha lånat ut pengar till en kollega i restaurangbranschen. I februari uppstod handgemäng när mannen ville prata med den som borgat för lånet.

En 45-årig Sundsvallsbo och hans 18-årige son dömdes i dag för flera brott, bland annat misshandel. Sonen döms till sluten ungdomsvård i tre måndader. Pappan till fängelse i tio månader. För misshandel, olaga hot och anstiftan av försök till grov misshandel.

Tumult utanför polishuset

Pappan som är verksam i restaurangbranschen ska ha lånat ut pengar till en annan man i samma bransch. Och i februari uppstod bråk med anledning av lånet. Bråket uppstod inne på en restaurang i Sundsvall. Tingsrätten konstaterar i domen att parterna hamnat i diskussion om en skuld, men att det via utredningen inte går att få några svar på vem som utövat våld mot vem och i vilken ordning. Parterna har också hamnat i tumult utanför Polishuset i Sundsvall. I anslutning till det tumultet finns flera vittnen.

De dömda nekar till flera av åtalspunkterna. 18-åringen är tidigare dömd för bland annat rån och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.