Foto: SVT

FB-grupp skapad efter hästolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Anette Nyberg i Matfors har startat en Facebookgrupp för hästägare efter olyckan då fyra hästar dödades av tåget.

Det har gått två dagar sedan fyra hästar blev påkörda och dödade av ett tåg vid Vattjom strax väster om Sundsvall. Nu har hästägaren Anette Nyberg som bor i området skapat Facebookgruppen ”Hästägare i Vattjom” i syfte att skapa ett kontaktnät.

– Jag är själv hästägare men känner nästan inga andra hästägare här. Det är bra att ha kontaktnätet om det händer något, säger Anette Nyberg.

Orsaken oklar

Hästägaren som förlorade fyra hästar har enligt uppgift tagit det hela väldigt hårt. Vad som skrämde hästarna är fortfarande oklart och händelsen i sig har skakat om fler hästägare i omådet.

– Det här har jag aldrig varit med om tidigare. När en häst rymmer handlar det oftast om att man som ryttare ramlar av och hästen springer iväg, säger Anette Nyberg.

Hoppas hjälpa

Hennes förhoppning är nu att hästägarna kan hjälpa varandra i större utsträckning i framtiden.

– Det behöver inte bara handla om att ha kontakt när hästarna rymt eller råkat ut för en olycka. Det kan vara bra att när man behöver hjälp någon gång också, säger Anette Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.