Beskedet om att Torsboda behöver lämna ut fler uppgifter i avtalet kom under tisdagen. Foto: skiss

Fler delar kan offentliggöras av det hemliga avtalet mellan Torsboda och PTL

Uppdaterad
Publicerad

Torsboda måste offentliggöra fler delar i det hemliga avtalet med kinesiska PTL. Det har Kammarrätten i Sundsvall beslutat, meddelar Torsboda på tisdagskvällen.

– Jag är förvånad över dagens dom eftersom kammarrätten med samma beslutsunderlag gjorde en annan bedömning av sekretessnivån i avtalet för mindre än tre månader sedan, säger Christian Söderberg, vd Torsboda Industrial Park i ett pressmeddelande.

I november 2023 slog kammarrätten fast att det var fel att hemligstämpla delar av avtalet. Av det som offentliggjordes då framgick att PTL hade betalat 165 675 000 kronor för marken till batterifabriken.

Industrisatsning i Torsboda

Nu bedömer kammarrätten alltså att fler uppgifter än tidigare behöver visas, efter en persons överklagan. Vad för uppgifter det kommer gälla är ännu oklart.

Enligt pressmeddelandet vinner domen laga kraft om tre veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industrisatsning i Torsboda

Mer i ämnet