Flera trafikolyckor på morgonen

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus efter en olycka på gamla E4 söder om Sundsvall. En SMHI har utfärdat en klass 1 varning för snöfall i eftermiddag.

Klockan 11.30 inträffade en krock mellan en plogbil och en taxibil på gamla E4 i höjd med Dingersjö. Enligt räddningstjänsten hittades taxichauffören liggandes blödande på marken utanför bilen. Han fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Sundsvalls sjukhus har taxichauffören ådragit sig måttliga bröst- och extremitetsskador (ben och arm) och är nu förd till operation.

Vägen var vid 12-tiden helt avstängd.

I Gallsäter körde en personbil in i en lastbil bakifrån och sedan åkt in i mitträcket. Olyckan inträffade i södergående körfält och det var till en början helt stängt för trafik.

Vid 8-tiden på tisdagsmorgonen bildades köer på E4 efter en singelolycka  i Skönviksbacken. Ingen skadad.

Tre bilar kolliderade i ”lasarettskorsningen” på väg 87 i Sollefteå vid 7.30-tiden i morse. Ingen människa skadades allvarligt uppger räddningstjänten. Däremot var framkomligheten vid olycksplatsen begränsad innan bilarna var bortforslade.

Vid 6-tiden varnade trafikinformation för bilar som kolliderat i norrgående körfält, men en av bilarna stod delvis in på södergående vägbanan på E4 i Bredsand söder om Sundsvall. Inte heller vid den olyckan skadades någon, skriver polisen på sin hemsida.

SMHIs klass 1 varning innebär att det är risk för halka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.