Att det planerade jättehotellet kommer att påverka Härnösands stadsbild negativt tror inte kommunalrådet Fred Nilsson (S). Foto: arkiv

”Härnösand kommer att bli ännu vackrare”

Uppdaterad
Publicerad

Det kontroversiella hotellbygget på Kanaludden i Härnösand ser ut att bli av. Kommunalrådet Fred Nilsson (S) tror inte att hotellet kommer att förfula stadsbilden – tvärtom.

– De främsta argumenten mot de här planerna har varit att området här intill simhallen skulle missbrukas och att stadsbilden skulle påverkas negativt av det här bygget. Men jag tror i stället att helheten kommer att bli vackrare, säger Fred Nilsson.

I torsdags godkände samhällsnämnden i Härnösands kommun detaljplanen för byggprojektet. Det planerade hotellet ska ha 120 rum och plats för omkring 400 restauranggäster.

Hotellbygge i Härnösand

Stort blickfång

Genom sin placering – på Kanaludden intill badhuset precis vid vattnet – och sitt omfång kommer det att bli ett stort blickfång och påverka stadens silhuett söderifrån.

Något som inte gillas av alla Härmösandsbor. Insändarsidorna har varit fulla av arga inlägg mot planerna. Platsen, där det bland annat finns en bangolfanläggning i dag, anses vara ett viktigt rekreationsområde i Härnösands centrum.

Ökande besökssiffror

Men Fred Nilssons tro på projektet har inte rubbats.

– Det är alltid svårt och jobbigt med stora förändringar. Men i och med byggandet av det här hotellet kommer många fler människor att hitta till den här vackra platsen än i dag. Sedan är det också viktigt att kunna möta de ökande besökssiffrorna för Härnösand och hela länet. Jag tror att vi kommer att få se ett bygge av ytterligare ett stort hotell i Härnösand inom en rätt snar framtid, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellbygge i Härnösand

Mer i ämnet