Lars Johansson, tränare Sundsvall Wildcats

Hårt spel stoppar Wildcats

Uppdaterad
Publicerad

Tre sundsvallsspelare lämnade matchen mot Modo i riksserien med befarade hjärnskakningar.

Matchen mellan Sundsvall och Modo i riksserien i ishockey slutade 1-4. Men det var inte resultatet som uppmärksammades mest efter matchen. Matchen var tuff och tre av Sundsvalls spelare lämnade isen med befarade hjärnskakningar.

Sundsvallsspelaren Daniella Stone fick lämna isen efter att hon fått en klubba i nacken. Modos Isabell Palm fick matchstraff och händelsen ska nu utredas av Svenska Ishockeyförbundet.

– Det var en tuff match, och det var en kul match men det var en idiotisk grej och den kommer säkert att utredas, säger Sundsvalls tränare Lars Johansson till SVT Västernorrland.

De tre skadade spelarna gör att lagets skadelista nu innehåller sex skadade spelare. Dessutom kan två av de friska spelarna inte delta i lagets nästa match mot Leksand på grund av skolarbeten. Detta i kombination med en av seriens minsta trupper gör att matchen kanske inte kan spelas överhuvudtaget.

– Vi hamnar nere på tiotalet spelare som kan delta, då kör man bara slut på folk och dom andra kommer att vinna lätt, säger Johansson.

Lars Johansson säger också till SVT Västernorrland att han nu måste försöka komma överens med Leksand om ett nytt speldatum. Alternativet är att lämna walkover.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.