Härva av sexhandel och utpressning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Västernorrland utreder just nu en härva av sexhandel och utpressning. I centrum står en 19-årig kvinna.

Det är en historia som misstänks innehålla såväl sexhandel som utpressning. Och det handlar om stora summor. Två män misstänks ha pressats att betala hundratusentals kronor till några kvinnor.

Det ena fallet handlar om en 36-årig man i Timrå som anmält att han utpressats att betala över 100 000 kronor. Enligt anmälan träffade han en 19-årig kvinna på en sajt på nätet och de inledde ett sexuellt förhållande.

Utpressning av sexköpare

Plötsligt dök en person som beskrivs som kvinnans ex upp och hotade mannen. 36-åringen blev rädd och tvingades ta SMS-lån för att kunna betala beloppet på över 100 000 kronor.

Det andra fallet handlar om en man i Nordingråtrakten som också ska ha träffat samma unga kvinna via nätet. Även han har anmält att han tvingats betala stora summor till kvinnan och flera av hennes vänner. Totalt kan det röra sig om mellan 100 000 och 500 000 kronor, enligt en person med insyn i utredningen som SVT talat med.

Den 19-åriga kvinnan är känd av polisen sedan tidigare. Det har funnits liknande misstankar mot henne och hennes vänner men hon är aldrig dömd. Varken polis eller åklagare vill i dagsläget kommentera ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utpressning av sexköpare

Mer i ämnet