Historisk Roller Derby-match i Sundsvall

Publicerad

På lördag spelas en historisk match i Sporthallen Sundsvall. Då kommer nämligen Nerike Knockouts från Örebro för att möta Sundsvall Demolition Rollers.

Roller Derby är den snabbast växande sporten för kvinnor i Europa. Ändå har sporten inte förrän nu hittat till Sundsvall. Det handlar om rullskridskor, litet amerikansk fotoll och en massa jävlar anama. Fem spelare i vardera lag på plan. Två med stjärna på hjälmen är jammer som ska ta sig förbi motståndarlaget.

Alla välkommna

Tacklingar är tillåtna och alla är välkommna:

– Derby kan man ju börja med som vuxen. Det är ju inte så många som spelat överhuvudtaget så vi välkommnar alla, säger Anna Maja ”Majhäm” Nylén.

Historisk match

Helgens match mot Nerike Knockouts från Örebro blir historisk. För första gången ställs ett lokalt lag mot riktigt motstånd.

– Visserligen spelades det matcher under SM-veckan men det historiska i den här matchen är att vi i Sundsvall spelar match hemma. Så det blir ju både en match men också ett firande att vi kommit så här långt som förening, säger Sofie ”Svarta Maran” Backman, lagkapten i Sundsvall Demolition Rollers.

Matchen spelas lördag den 11 mars klockan 14 i Sporthallen i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.