Arrangörerna försökte frysa isen med kolsyresnö

Hockeyfiaskot i Gärdehallen

Uppdaterad
Publicerad

Isen klarade inte fredagskvällens landskamp mellan Sverige och Norge. Efter två avbrott sedan isen smält avgjordes matchen på straffar och slutade 2-0 till Sverige.

Redan efter åtta minuters spel avbröts matchen sedan reklamen på isen börjat krypa upp mot ytan. Efter ett uppehåll på 40 minuter återupptogs matchen för att brytas igen i andra perioden.

En timme senare stod det klart. Spelet återupptogs kort för att sedan avbrytas på nytt och då valde matcharrangören att avbryta hela tillställningen. För att publiken skulle få ett avgörande blev det en avslutande straffuppgörelse med Sverige som slutsegrare med resultatet 2-0.

– Det verkar ha uppstått någon form av kemisk reaktion som vi försökte hantera så gott det gick, säger Magnus Holmvall, klubbchef hos den lokala arrangören, Sundsvall Hockey, till Mittnytt.

– Vi har försett isen med den reklam som hockeyförbundet  beställt inför matchen men något har hänt. Isen blev som ett sandpapper och vi har försökt att hyvla bort ojämnheterna och lägga på ny is.

Trots ansträngningarna gick det inte att få ordning på isen. På plats i Gärdehallen fanns nära 2 500 åskådare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.