projektet presenterades av Peter Blomqvist ordf Ångermanlands ishockeyförbund, Helen Moström kanslichef åif, Anneli Engvik projektledare kultur och fritid samt Johan Strömqvist idrottsstrateg kultur och fritid

Hockeystjärnor satsar på arenor

Uppdaterad
Publicerad

Två flyttbara arenor för spontanidrott byggs i Örnsköldsvik. Bröderna Sedin och Victor Hedman bidrar med vardera en halv miljon vardera.

Projektet har blivit verklighet genom att bröderna Daniel och Henrik Sedin och Viktor Hedman går in med pengar till hela kostnaden, vilket innebär att de skjuter till en halv miljon var. Trion kontaktades av Ångermanlands ishockeyförbunds ordförande Peter Blomqvist i somras.

– Först träffade jag Daniel och Henrik som sa ja direkt fast än jag bad dem att fundera på det. Sedan träffade jag Victor som direkt sa att han visste vad jag ville och sa ja innan jag han fråga honom.

De flyttbara idrottsplanerna är tänkt att användas från tidig höst till sen vår. Först och främst är de tänkt för hockey men eftersom de också består av konstgräs kan de användas också för andra idrotter. Örnsköldsviks kommun ska sköta driften. Byggstart är planerad till nu i november för att stå klara i december.

– Vi har en leverans på några veckor när det gäller sargen men vi börjar markbereda i mitten av november. Förhoppningsvis ska vi ha isytor i december, säger kommunens idrottsstrateg Johan Strömqvist.

Varje flyttbar idrottsplan blir 200 kvadratmeter i storlek, 10x20 meter med låg sarg på långsidorna och hög sarg på kortsidorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.