Hunden Nike blev ihjälkörd – föraren smet

Uppdaterad
Publicerad

En av familjen Wiklunds hundar slet sig under en promenad och blev påkörd av en bil, föraren avvek från platsen och hunden dog. Nu hoppas man att föraren ska ge sig tillkänna.

Whippeten Nike blev bara två år. I tisdags blev hunden påkörd inte långt ifrån familjen Wiklunds hem i Ortviken i Sundsvall under en promenad med familjens övriga fem hundar och Nikes liv gick inte att rädda.

– Hunden slet sig och blev överkörd mitt i en korsning vid ett övergångsställe, berättar ägaren Paul Wiklund.

Gav sig aldrig tillkänna

I den tumultartade situationen hade Paul fokus på att rädda livet på sin hund och bilföraren gav sig aldrig tillkänna.

– Jag tog för givet att om man kör på en hund så där så kommer man och talar om vem man är och kollar hur det har gått, men det gjorde de inte, konstaterar Paul Wiklund.

Smitning

Bortsett från det ekonomiska värdet på omkring tjugotusen kronor har familjen mist en familjemedlem. Händelsen är polisanmäld och nu hoppas man att bilföraren ska träda fram.

– Det där är smitning, vi vill verkligen att den som har gjort det här träder fram, eller att någon kan vittna och att vi kan hitta vem det är. Vi har blivit en familjemedlem mindre och det känns inte bra, menar Paul som trots allt har hopp om att den skyldige ska ge sig tillkänna.

– Jag hoppas att det löser sig, det gör jag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.